7
joulu
2021

Oma kuva, hyvä kuva, CV-kuva, some-kuva, vaalikuva, passikuva, työkuva, muuten vaan-kuva

Laadukas kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa

Tiedän sen tunteen kun juoksee pää märkänä räntäsateessa ripsivärit poskilla ja huohottaen saapuu kuvaamoon passikuvaan. Yrittää haroa pipon runtelemia hiuksia järjestykseen, saada punaa laskeutumaan ja ripsiväriä pois yläluomelta. Joka tietenkin räntäsateen vuoksi on vedenkestävää. Ja sitten ihmettelee, kun kuva ei oikein ole mieluisa:-) Kyllähän passikuvakin voisi olla sellainen, ettei tarvitse piilotella. Saati sitten kuvat, jotka ovat edustus/työkäytössä.

Hyviä kuvia tarvitsee aina. Ja jostain syystä niitä ei oikein itsestä monesti ole. Kyllähän voit napsia kännykällä otoksia, mutta usein myös ammattimaisella  studiokuvalla on käyttöä. Ja silloin kun mennään studioon, on hyvä hiukan panostaa. Mieti minkä vaikutelman haluat antaa. Hyvä kuvaaja ja stailaaja saavat sinut rentoutumaan ja tuntemaan olosi turvalliseksi.

Värit  ilmentävät sinun persoonaasi ja antavat iholle hehkua. Pukeutumisessa aina pirteä musta ei ole paras mahdollinen vaateväri kuvauksiin. Toki jos se on ns. työväri tai muuten sinun ehdoton luottojuttu, silloin se on paras valinta sinulle. Asusteilla ja koruilla saa myös oikein hyvin ilmettä kuvaan. Jos tuntuu, että itse on hankalaa päättää, käänny ammattilaisen apuun. Voitte yhdessä miettiä sopivan kokonaisuuden käyttötarkoitus mielessä.

Yksi erittäin tärkeä asia on ihon ehostus ja hiukset. Vaikka et muuten meikkiä käyttäisikään, se on kyllä kuvassa aika ehdoton. Kuvausvalot ovat aika paljastavat ja kaikki ihon värierot sekä epätasaisuudet kyllä näkyvät. Iho voidaan meikata myös sen näköiseksi, että näyttäisi ettei sitä ole. Tärkeää on tuoda kasvojen muoto esille ja saada silmät loistamaan.

Nyt muodissa oleva kiiltävä iho ja voimakkaat valot sekä varjot eivät välttämättä toimi kuvassa toivotulla tavalla. Värien häivytykset on tärkeää tehdä huolellisesti lopputulosta ajatellen. Ja iho on hyvä olla kiilloton. Kaikki mikä on ihan kivan näköinen normiloissa ja trendikuvissa, ei toimi samoin esim. CV-kuvassa. Kuvausmeikki voi tuntua voimakkaammalta kuin mihin on tottunut päivämeikin osalta, kuvauksessa käytettävät valot vaativat hiukan vahvempaa korostusta. Meikin ydin on saada kasvojen muoto esiin ja korostaa  piirteitäsi.

Varsinkin jos käytössäsi on silmälasit, silmien rajaaminen on tärkeää huomioida. Näin saadaan silmät kauniisti näkyviin kehysten takaa. Värien käyttö on monesti aika hillittyä, kuitenkin jokaisen persoonaa korostaen. Toiselle sopii kevyt toiselle kaikilla mausteilla.

Hiuksiin on myös hyvä kiinnittää huomiota, ainakin kammata ylimääräiset hapsut sileäksi. Nyt muotia on luonnollisuus, mutta se ei välttämättä tarkoita ettei hiuksille tehdä mitään:-) Stailaaja kyllä käsittelee myös hiukset kuvauskuntoon tai toki voit käydä luottokampaajallasi valmistautumassa. Ennen kuvaan menoa kuitenkin tarkistetaan, että kaikki suortuvat ovat oikeassa järjestyksessä.

 

Tyylimanageri Auli

#tyylimanageri #aulilukkarila #stailaus #diegodallapalmamilano #studiopsv #reijokoirikivi #nooraslotte #cvkuva #somekuva

 

 

Lucca Consult

Tilaa uutiskirjeemme